Liviu Dragnea ar putea fi eliberat astăzi. Tribunalul Bucureşti dezbate cerere fostului lider PSD

0

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat astăzi. Tribunalul Bucureşti dezbate cererea fostului lider PSD

UPDATE ORA 12:05: Tribunalul București trebuia să judece, miercuri, cererea de eliberare condiționată formulată de Liviu Dragnea, fostul lider PSD. Procesul a fost amânat, însă, pentru 26 mai, fiind invocat motivul lipsei apărării. Cererea de amânare a fost depusă Dragnea, care a precizat că avocatul său nu se poate prezenta azi la proces.

Știrea inițială

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Tribunalul Bucureşti dezbate miercuri cererea prin care care fostul lider PSD cere eliberararea din Penitenciarul Rahova.La instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 5 – Dragnea a primit o decizie nefavorabilă, însă el a făcut contestaţie, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.
Liviu Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă.

Recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea pentru trafic de influență în legătură cu vizita făcută în SUA, în ianuarie 2017, la instalarea lui Donald Trump în funcția de președinte.