Lockdown în Lisabona. Tulpina indiană de coronavirus face ravagii

0

Situație neprevăzută în Portugalia. Incidența mare a noii tulpine indiene de coronavirus a dus la o explozie a noilor cazuri de infectare în Capitală. Prin urmare, Guvernul portughez a anunțat o carantinare parțială a orașului Lisabona.

Lockdown în Lisabona. Guvernul portughez va limita călătoriile către și dinspre zona metropolitană a Lisabonei în weekend, după o creștere a cazurilor de coronavirus în regiune. Restricțiile privind circulația se vor aplica de vineri, ora 15:00, cu unele excepții, inclusiv călătoriile internaționale.
Anunțul a fost făcut de ministrul președinției, Mariana Vieira da Silva, într-o conferință de presă la Lisabona, potrivit Bloomberg. Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat ieri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei .

Varianta Delta de SARS-COv2, vinovată de explozia de infectări
„Se pare că există o prevalență mai mare a variantei Delta de coronavirus în regiunea Lisabona”, a spus ministrul. Guvernul încearcă să controleze creștere infecțiilor în jurul Capitalei și anunțat deja că următorul pas al unui plan de ușurare treptată a măsurilor de izolare în toată țara nu se va aplica la Lisabona.

Portugalia își propune să administreze cel puțin o doză de vaccin Covid-19 la 70% din populația sa adultă până pe 8 august.

Potugalia se află într-o „situație îngrijorătoare”
Ministrul portughez al Administrației, Mariana Vieira da Silva, a declarat joi că țara sa se află într-o „situație îngrijorătoare”, în ceea ce privește incidența noilor cazuri de Covid-19 și riscul transmiterii în creștere.

Rata de incidență este situată la 90,5 cazuri la 100.000

de locuitori, iar rata de transmitere a infecției pentru Portugalia continentală este de 1,13, a explicat Mariana Vieira da Silva într-o conferință de presă la sfârșitul reuniunii Consiliului de Miniștri.

„Suntem acum într-o situație care este deja destul de departe de zona verde și, prin urmare, țara se află într-o situație mai îngrijorătoare decât era în urmă cu o săptămână, în ansamblu, dar sunt mari diferențe teritoriale”, a spus ministrul.