Lovitură imensă pentru cei cu mașini pe benzină! Dezastru pentru toți șoferii

0

Este dezastru pentru românii cu mașini pe benzină. Oficialii au făcut anunțul!

Prețul benzine a înregistrat un record absolut faţă de anul trecut. România ocupă locul 10 la nivel european atunci când vine vorba despre scumpirile la benzină.

Benzina s-a scumpit cu aproape 13% faţă de anul trecut
În România prețul benzinei a crescut semnificativ faţă de 2020, mai exact cu 12,7%. În prezent, preţul mediu al unui litru de benzină la pompe este de 5,57 lei.

Potrivit capital.ro, anul trecut, un român putea cumpăra 673 de litri de benzină cu un salariu mediu brut pe economie, respectiv 5.429 de lei. Anul acesta, cantitatea de benzină a scăzut cu patru litru: salariul mediu brut, deşi a urcat la 5.804 lei, te lasă să achiziţionezi 669 de litri de benzină.

Locuitorii din Elveţia îşi pot cumpăra 3582 de litri de benzină dintr-un salariu mediu brut lunar.

Cei dinLuxemburg pot cumpăra 2955 de litri, iar cei din Danemarca 2328 de litri. Cubanezii îşi pot lua numai 26 de litri pe lună.

Venezuela, țară care se luptă cu o situație economică instabilă, și-a menținut limitele de anul trecut privind achizițiile de benzină. Fiecare cetățean poate cumpăra 120 de litri de benzină la aproximativ 0,15 euro pe litru.

Creşteri importante și în Ungaria
În cursul săptămânii trecute, prețurile benzinei din Ungaria au înregistrat o scumpire record. Mai exact, preţul benzinei a crescut cu 24 forinţi (0,06 euro).

Totodată, prețul motorinei a urcat cu 16 forinţi (0,04 euro). Mai exact, acest lucru înseamnă că preţul mediu al unui litru de benzină 95 este de 451 forinţi (1,25 euro). Un litru de motorină costă acum 447 forinţi (1,24 euro).

Introducerea unei taxe pentru mașinile mai vechi de 15 ani
Șoferii care au mașini mai vechi de 15 ani ar putea fi taxați suplimentar, ori ar putea chiar să nu mai poată înscrie autovehiculele în circulație.

ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia.

A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.