Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

0

În ultima perioadă, cazurile de infectare cu Covid-19 au crescut semnificativ în rândul persoanelor nevaccinate. Astfel, autoritățile ar putea introduce primele restricții pentru acești români.

Autoritățile din România ar putea înăsprească restricţiile pentru cei nevaccinaţi, din cauza numărului mare de cazuri noi. Iată care sunt măsurile care pot stopa pandemia de COVID-19.

Restricții pentru persoanele nevaccinate
România a început să se închidă pe bucăți, din cauză că rata de infectare crește alarmant de la o zi la alta. Capitala și județul Ilfov au cel mai mare număr de îmbolnăviri.

Astfel, autoritățile ar pregăti un set de restricții pentru persoanele nevaccinate. Se discută inclusiv ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricționat în mall-uri, dar și în restaurante, teatre sau cinematografe.

Rata de vaccinare a scăzut foarte mult în România. Așadar, Executivul dorește prin impunerea noilor restricții să îi motiveze pe români să se vaccineze, dar și prin stimulentele financiare, precum acele tichete de masă în valoare de 100 de lei și tombola pregătită pentru luna octombrie.

Însă, ministrul interimar de la Ministerul Sănătății continuă cu proiectul început de Ioana Mihăilă.

Mai exact, un set de restricții pentru persoanele nevaccinate, care nu se testează sau care nu pot dovedi că au trecut prin boală, pentru care va fi interzis accesul în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante, potrivit Antena3.ro.

Prin urmare, în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante vor avea acces numai persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atestă faptul că persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, s-a testat cu cel mult 24 de ore înainte sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Coronavirus în România
Până ieri, 8 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.111.155 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.060.931 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.079 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până ieri, 8 septembrie, 34.792 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 07.09.2021 (10:00) – 08.09.2021

(10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 30 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

27 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

Spune ce crezi