Mark York, actorul din The Office, a murit. De ce boală suferea

0

Actorul din celebrul serial „The Office’, Mark York, a murit la vârsta de 55 de ani. Jurnaliștii de la New York Times spun că artistul a murit din cauza unei boli „neașteptate’, însă nu a fost făcut public adevăratul motiv al decesului.

În schimb, se știe că, din 1988, Mark York suferea de paraplegie după ce a fost implicat într-un accident din care a reușit să scape cu viață. În ciuda acestei probleme, Mark s-a întors la școală după accident și a început cariera de actor.

Mesajele fanilor după moartea lui Mark York

Fanii serialului „The office’ sunt întristați de vestea morții lui Mark York. Printre persoanele care au transmis un mesaj de condoleanțe s-a numărat și actorul Rainn Wilson: „A fost un om extraordinar, o forță pozitivă și un actor dinamic. Ne vei lipsi’.

 

Și actrița Jenna Fischer a transmis un mesaj emoționant: „Mark a fost un om minunat și a fost o plăcere să colaborez cu el. Era foarte amuzant de fiecare dată. Transmit multă dragoste familiei sale’.

Cariera lui Mark York

Potrivit site-ului actorului, Mark York a obținut trei diplome de masterat: în psihologie, sociologie și asistență socială, la Universitatea Anderson din Indiana. Pe lângă actorie, Mark York a avut tangențe și cu modelingul. Însă marile lui pasiuni au fost televiziunea și industria filmelor.

Actorul explica, pe site-ul său, că accidentul care i-a fost aproape fatal, i-a schimbat viața și i-a dat „un nou contract cu viața’. De asemenea, Mark York a declarat că, de-a lungul vieții sale de actor, a încercat „să deschidă mintea regizorilor de casting și a altor oameni din Hollywood’ pentru a le arăta cum este, de fapt, viața unei persoane care este dependentă de scaunul cu rotile.

Mark York a mai jucat și în „CSI: New York’, „Passions’, „8 Simple Rules’ și „Articial Intelligence’.

„Mark putea recita din memorie foarte multe replici din filme și putea să-ți spună ce actori au jucat în diferite filme (…) A petrecut mulți ani trăind în California, unde a avut parte multe momente frumoase, urmărindu-și oportunitățile carierei de actor’, au scris apropiații în necrolog.

Nu în ultimul rând, Mark York era și inventator, obținând două patente pentru invențiile sale.