Medic, avertismentul care dă fiori: În toamnă o să avem un nou val

0

Medic, avertismentul care dă fiori românilor. Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat joi, că în prezent sunt ocupate doar un sfert din paturile destinate pacienţilor cu COVID-19, însă medicii se aşteaptă ca din septembrie să înceapă valul patru al pandemiei.

Medic, avertismentul care dă fiori românilor
„Mai avem pacienţi COVID pozitivi. Avem 36 de locuri unde sunt ocupate astăzi 4. (…) Noi am fost tot timpul şi verzi şi roşii. Am avut avantajul că suntem pavilionari şi a fost într-un anumit pavilion COVID-ul şi celelalte au fost în zona verde. (…) Eu cred că ne-am cam revenit sau suntem într-o perioadă de revenire, dar să fiţi convinşi de faptul că în septembrie – octombrie o să avem un nou val, deci aşa să se gândească toată lumea, că nu o să trecem fără acest următor val. La acest moment, m-am uitat la câţi au fost vaccinaţi şi la câţi au fost trecuţi prin boală, cam 30% din populaţia din ţară. La nivelul spitalului, am făcut azi statistica, suntem cam la 70,1% vaccinaţi sau au trecut prin boală, deci şi noi mai avem 30% din personal care nu are imunitate, aşa cum 70% din populaţia din România nu are încă imunitate la SARS-CoV-2. Aşa încât, nu ştiu cât se poate vaccina în trei luni, dar precis nu destul cât să ajungă la 70% – 80%. (…) Toată lumea aşteaptă valul următor. (…) Toate infecţiile virale funcţionează în valuri”, a declarat directorul Camelia Grigore într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai menţionat că în prezent au fost identificate trei tulpini noi de boală care circulă în judeţ.

„În acest moment avem o trusă care identifică grosier, ca să zicem, împreună, trei tulpini noi şi pot să spun că e cu o tulpină nouă, dar nu putem spune cu care dintre ele, dacă este cu o tulpină nouă infectată persoana care este pozitivă. Facem într-adevăr paşi ca să facem secvenţiere, care aşteptăm să fie posibilă în urma terminării licitaţiei, undeva prin luna august, să ştim exact cu ce tulpină este infectat, să spunem exact dacă este tulpina britanică sau cea braziliană.

Sunt cazuri de reîmbolnăvire cu forme uşoare la persoanele vaccinate, în spitalul nostru, pe care le-am testat şi aveau o altă variantă şi s-au reîmbolnăvit şi au trecut printr-o formă uşoară de îmbolnăvire. Noile variante vor exista tot timpul fiindcă aşa funcţionează virusurile. Deci, pe măsură ce noi ne ‘şmecherim’, se ‘şmechereşte’ şi virusul”, a mai explicat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu.