Meteo 7 iunie – 5 iulie 2021. Surprize neplăcute din partea vremii

0

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele săptămâni. Se pare că luna iunie va continua să fie răcoroasă, cu variații de temperatură și nici ploile nu vor lipsi. S-ar putea ca veștile să fie proaste mai ales pentru cei care și-au făcut planuri să meargă la mare.

Prognoza Meteo 7 iunie – 5 iulie 2021

În prima săptămână de prognoză, 7 -14 iunie, valorile termice se vor situa ușor sub cele normale specifice acestei perioade. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, specialiștii ANM anunță că aceste vor fi normale în marea majoritate a țării, dar excedentare în sud-vest, zona Carpaților Meridionali și în Dobrogea.

Săptămâna 14.06-21.06.2021 vine cu o ușoară răcire a vremii. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în sud și sud-est.

În Săptămâna 21 – 28.06 2021, în continuare, temperaturile vor fi mai mici decât normalul pentru această perioadă a anului, valabil în toată țara. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza pentru săptămâna 28.06 – 05.07. 2021 arată o vreme mai rece, în special în sud-estul țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Per total se pare că vom avea o primă lună de vară destul de rece în toată țara și cu ploi.

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii iunie

Deocamdată, potrivit prognozei emise până pe 13 iunie, în primele zile vremea va fi răcoroas, astfel încât vor fi temperaturi maxime de aproximativ 18 grade și minime de 8 grade, în medie regională.

Începând cu data de 2 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, în intervalul 5-13 iunie, media maximelor termice va fi de 25-26 de
grade, iar a celor minime va fi de 13 grade, valori normale pentru această perioadă.

Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 31 mai și 1 iunie, precum și în intervalul 6 – 13 iunie.