Meteo ANM. După vremea frumoasă de Paște, vine urgia! Avertizare de ultimă oră

0

Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie avertizează în privința prognozei meteo de după Paște. Vremea se înrăutățește și se răcește. Ce temperaturi ne așteaptă în următoarea perioadă. Codul de vijelii și furtună este valabil 24 de ore, în mai multe regiuni ale țării.

Cod galben de vijelii în România
Vremea se răcește în majoritatea zonelor din România, după ce, de Paște, am avut parte de temperaturi plăcute. Potrivit experților în meteorologie de la ANM, aceștia au emis un cod galben de vijelii și viscol pentru următoarele 24 de ore.

În intervalul 24 aprilie, ora 16:00 – 25 aprilie, ora 03:00, vom avea parte de vijelii și ploi în zonele Banatului, Crișanei și a Maramureșului.

Seara și la începutul nopții în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în vestul și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vântul va sufla cu 55 – 75 km pe oră și vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și, pe alocuri, de ploi torențiale. În unele regiun izolate ale României va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp.

În Transilvania și Oltenia se repetă aceleași fenomene meteo. Luni, 25 aprilie, în jumătatea de nord a României vom sesiza o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe de altă parte, bucureștenii se vor bucura, în continuare, de o vreme caldă și frumoasă. În Capitală valorile termice se vor menține la 24 – 25 de grade, vântul va sufla slab, iar temperaturile minime nu vor depăși 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni
Și luni, 25 aprilie, în a doua zi de Paște, temperaturile vor fi plăcute, iar vremea perfectă pentru o escapadă la munte sau pe litoral. Vremea de Paște este extrem de frumoasă.

„Sâmbătă spre duminică, în noaptea de Înviere, toate acestea se sting, dispar. Va fi vreme bună și sâmbătă spre duminică, cu temperaturi agreabile pozitive în toate regiunile, valori cu minime de la 4 până la 10 – 11 grade.

Valorile de 4 grade în mod cu totul izolat în depresiunile din Estul Transilvaniei. Pentru că în mare parte din țară vor fi temperaturi de 7 – 9 grade în noaptea de Înviere.

Veștile se mențin bune și pentru a doua zi de Paște, luni, pentru că vremea va fi în continuare deosebit de caldă, ne menținem sub această masă de aer tropical cu temperaturi ridicate în sudul și vestul teritoriului, 24 – 25 de grade.

Este foarte probabil, pentru că masa de aer pare că se poziționează cumva pe sud-vestul țării să avem valori chiar mai ridicate de atât în decursul zilei de luni, chiar 26 – 27 de grade.”, au declarat specialiștii ANM.