Metoda ”Ziarul”- cum sunt furate telefoanele și portofelele de pe plajă

0

O nouă metodă de furt, de pe plajă, au născocit hoții: metoda ”ziarul”, prin care aceștia sustrag portofelele și telefoanele turiștilor de pe litoral.

Cum funcționează? Hoții au inventat o nouă metodă de a fura portofelele și telefoanele mobile ale turiștilor de pe litoral. Se numește metoda „ziarul”. Astfel, polițiștii recomandă vigilență, mare grijă la obiectele personale.

Metoda ”Ziarul”, ultima găslniță prin care hoții fură portofele și telefoane de pe plajă

În momentul în care o persoană se află la un bar, la o terasă sau pe plajă și își ține pe masă portofelul sau telefonul mobil, vine un fals vânzător ambulant care oferă spre vânzare diferite obiecte sau o persoană care cere o anumită informație. Iar în timp ce discuția este în toi, hoțul pune un ziar peste telefonul sau portofelul victimei și dispare cu obiectul, la finalul discuției.

Polițiștii le recomandă turiștilor să nu-și piardă vigilența și să nu cumpere produse de la vânzătorii ambulanți.

În urmă cu câțiva ani, metoda în vogă era ”prosopul”. Era ultima găselniță a vânzătorilor ambulanți. După momente de uluială ale victimei, hoţul îşi cere scuze şi se retrage cu tot cu prosop obiectele lăsate la vedere pe plajă. Totul se petrece atât de repede încât păgubiţilor le era aproape imposibil să reacţioneze.

Plajele din România sunt pline. Cât costă un pahar de bere în Mamaia