Ministrul Educației s-a răzgândit. Cum se vor desfășura orele și ce trebuie să știe toți elevii

0

Sorin Cîmpeanu declara, recent, că școala va începe cu prezența fizică, fără alte scenarii epidemiologice. Ministrul Educației a fost contradictorie cu cea a președintelui Iohannis, iar acum se pare că oficialul din Educație și-a schimbat părerea. Cîmpeanu a făcut noi declarații despre începutul anului școlar, susținând că vor exista scenarii semaforizate, adică orele se vor face după scenariul verde, galben sau roșu.

Modul în care se vor desfășura orele va depinde de rata de infectare. Singura noutate, cel puțin pentru moment, o va reprezenta vaccinarea în școli, licee, facultăți, unde în cabinetele medicale vor fi pregătite centre de imunizare anti-COVID-19. ” Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, declara Cîmpeanu, de curând.

Pe de altă parte Klaus Iohannis spunea că: ”Dacă totuși apare valul patru mai intens, atunci sigur se vor lua măsuri, în funcție de incidența în fiecare localitate. Se vor trece școlile pe diferite formate, jumătate la școală, jumătate acasă. Deci nu este nimic nou”.

Ministrul Educației, despre cum se va desfășura școala în scenario semaforizate
”În calitate de ministru, trebuie să dau dovadă de responsabilitate şi să iau în calcul şi varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației s-a răzgândit, iar acum este de părere că noul an școlar se va desfășura în scenariile epidemiologice: verde, galben sau roșu, în funcție de gradul de infectare înregistrat în fiecare localitate.