Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre predarea online

0

Ministrul Educației a declarat că avem nevoie de profesori formați pentru predarea online.

Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de declarații cu privire la predarea online, considerând că există cinci condiții esențiale pentru ca orele să se desfășoare la cel mai înalt nivel.

Vaccinarea, singura soluție pentru a asigura prezența fizică în unitățile de învățământ
Ministrul Educației a declarat că masca de protecție este importantă în interior, iar vaccinarea este singura soluție care poate pune capăt acestei crize sanitare.

”Masca este cea mai importantă măsură de protecţie.(…) Vaccinarea fiind singurul act care poate pune capăt acestei crize, restul măsurilor- mască de protecţie, distanţare, aerisire, reguli de igienă- ne ajută să ţinem sub control pandemia până când vom reuşi să-i punem punct.

Vom reuşi doar atunci când vom convinge că vaccinarea este singurul act medical care poate pune capăt acestei crize sanitare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației consideră că sunt necesare cinci condiții pentru predarea online
Disponibilitate de echipamente, conținul digital, profesori formați pentru acest tip de predare, conectivitatea la internet și posibilitatea unei evaluări.
Ministrul a mențiomat că prin proiectul CRED au fost formați 50.000 de profesori, la care au mai participat la alte programe de formare, însă nu toate cadrele au participat la aceste cursuri.

„Aproape 50.000 de profesori au trecut printr-o formare prin proiectul CRED. Au fost şi alte programe şi proiecte pentru predarea online. Însă nu toţi profesorii au beneficiat de această predare”, a declarat ministrul.

Elevii se vor întoarce la cursuri pe data de 13 septembrie, cu obligativitatea purtării măștii.

Spune ce crezi