Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până…” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!

0

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, nu are vești prea bune pentru perioada următoare. Ce anunț a făcut despre pandemia de coronavirus?

Veștile venite din partea Ministerului Sănătății nu sunt deloc bune, în ciuda faptului că bilanțul anunțat zilnic arată o scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a anunțat ce se va întâmpla cu pandemia de coronavirus în România, în următoarele săptămâni.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, noi informații despre pandemia de coronavirus. Ce urmează în România?
Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la situația României în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Deși totul pare sub control la momentul actual, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că în câteva săptămâni tulpina delta ar putea deveni dominantă și în România, lucru care ar putea duce la creșterea numărului de cazuri noi.

Deși nu a oferit o dată exactă a momentului în care tulpina delta va deveni dominantă în România, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a subliniat că acest lucru se va întâmpla cu siguranță în perioada următoare, motiv pentru care este nevoie ca rata de imunizare să crească.

Ministrul Sănătății a explicat că dacă numărul celor care se vor vaccina va crește, pandemia de coronavirus ar putea fi ținută

sub control în România, chiar dacă tulpina delta este mult mai contagioasă decât restul tuplinilor existente.

„Ne dorim, evident, să creștem rata de imunizare și procesul celor vaccinați, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite țări tulpina delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă și la cum cresc incidențele în Marea Britanie și în Germania, incidențe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină delta.

Ea (tulpina delta – n.r.) este cu o rată de infectivitate mai mare decât celelalte tulpini circulante. Conform estimărilor pe care asociațiile europene le fac, durata până la care tulpina delta și rata de infectivitate a acesteia vor avea consecințe nu este una foarte lungă. Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puține luni până când și la noi tulpina delta va deveni predominantă. M-aș feri să dau estimare exactă pentru că există numeroși factori care contribuie. Așa cum am văzut și ce s-a întâmplat anul trecut pe perioada de vară, incidența a scăzut și era un an în care nu am avut vaccinare, așa cum vedem că se întâmplă în alte țări, acolo unde există un procent mare de vaccinați cu două doze, cum este Israelul, incidența este ținută sub control în continuare.”, a precizat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit alephnews.ro.

Specialiștii și reprezentanții Ministerului Sănătății sunt de părere că răspândirea tulpinii delta ar putea declanșa un al patrulea val de coronavirus în România, la sfârșitul acestei veri.

Acesta este principalul motiv pentru care specialiștii atrag atenția că vaccinarea anti-Covid-19 este esențială pentru a preveni apariția unui număr mare de cazuri noi, în special în sezonul rece.