Noi restricții pregătite de Guvern! Accesul la nunți, botezuri și alte evenimente, doar cu certificat de vaccinare

0

Autoritățile din România pregătesc noi restricții împotriva coronavirusului. La nunți, concerte și botezuri românii vor putea intra doar cu certificat de vaccinare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să discute în şedinţa joi, 16 septembrie, noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Nunţi şi botezuri doar cu certificat de vaccinare
Conform unor surse guvernamentale, autorităţile doresc să introducă noi reguli în ceea ce privește prevenirea infectărilor cu Covid-19.

Așadar, auutoritățle vor ca nunţile şi botezurile să se organizeze doar cu certificat de vaccinare în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 3 la mia de locuitori.

De asemenea, concertele sau evenimentele sportive se vor putea organiza doar cu certificat de vaccinare.

Potivit RomâniaTV, Florin Cîţu a propus ca în cazul nunţilor deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie să se folosească certificatul verde. Totodată, premierul a cerut ca numărul paturilor dedicate pacienților COVID să fie dublat, până la 1.600 de locuri.

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie.

Propunerea mea este (…) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate – ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde. (…) Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie”, a afirmat, duminică, premierul, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii

începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

Persoanele care vor prezenta certificatul verde digital vor putea dovedi că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2 sau că s-a vindecat de COVID.

Coronavirus în România
Până luni, 13 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.065.989 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui.

Spune ce crezi