Noul an școlar începe cu prezență fizică, pe 13 septembrie. Anunțul făcut de ministrul Educației

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii. De asemenea, a subliniat că nu vor exista scenarii de funcționare.

Școala va începe cu prezența fizică a tuturor elevilor pe 13 septembrie, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Totuși, oficialul a menționat că alte variante vor fi luate în calcul în cazul unei evoluții epidemiologice nefavorabile.

Prezență fizică în noul an școlar

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

Totodată, a menționat că, pe viitor, cabinetele medicale din școli ar putea să fie transformate în centre de vaccinare și s-a declarat împotriva obligativității vaccinării.

Suține prelungirea cursurilor

Cu privire la noul an școlar, ministrul Educației a menționat în trecut că nu-și dorește o nouă modificare, însă dacă această idee este acceptată atât de elevi și părinți, cât și de profesori, atunci el și cei pe care îi are în subordine nu se vor opune, ba chiar, vor susține prelungirea cursurilor.

”Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați. Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține”, a declarat ministrul Educației.