O femeie din Mali se aștepta la șapte copii și a născut cu doi mai mult

0

O femeie din Mali a născut nouă bebeluși, cu doi mai mulți decât au văzut medicii la ecografie înainte de naștere. Halima Cisse este aproape de recordul de 11 copii născuți de o femeie din India, din 2012, și a depășit-o pe Nadya Suleman, din Statele Unite, care în 2009 a dat naştere la opt copii.

Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, din țara vest-africană, și-a scris, marți 4 mai 2021, numele în istorie ca mamă de nonupleți – cinci fete și patru băieți. Mama și toți bebelușii ”se simt bine”, se arată într-o declarație scrisă a Ministerului Sănătății din Mali , potrivit Reuters.

După ce a stat două săptămâni într-un spital din capitala Bamako, medicii au solicitat îngrijiri de specialitate pentru cazul rar. La indicațiile lui Bah Ndaw, președintele interimar al guvernului de tranziție din Mali, autoritățile sanitare au dus-o pe femeie cu avionul în Maroc, unde a fost internată la o clinică, pe 30 martie, se arată în declarația Ministerului.

Camionagii români, luați cu asalt de migranți. Un TIR condus de un șofer român a fost atacat cu pietre de migranți – FOTO/VIDEO

Cel puțin doi morți și peste 100 de credincioși evrei au fost răniți într-o sinagogă din Cisiordania. Momentul tragediei, surprins de camere de supraveghere – VIDEO

Toţi bebeluşii au fost aduşi pe lume prin cezariană.

„Nou-născuții (cinci fete și patru băieți) și mama se descurcă bine”, a declarat ministrul Sănătății din Mali, Fanta Siby, într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății marocan, Rachid Koudhari, a declarat că nu știe că mai existe o astfel de naștere multiplă într-un spital din țară.

Medicii au fost îngrijorați de sănătatea tinerei, precum și de șansele de supraviețuire ale bebelușilor ei, a scris presa locală

Halima Cisse se aștepta să nască șapte copii, conform ecografiilor făcutre în Maroc și Mali, care nu au văzut doi dintre frați.

Mamele însărcinate cu nouă copii sunt extrem de rare. La sarcinile multiple apar adesea complicații și, în unele cazuri, unii dintre copii nu ajung la termen.

Majoritatea membrilor familiei s-au născut în aceeași zi
Recordul este deținut de o femeie din India, care în 2012 a născut 11 copii. Recordul anterior era deținut de Nadya Suleman, din Statele Unite, care în 2009 a dat naştere la opt copii.

Cei mai mulți membri ai unei familii născuți în aceeași zi fac parte din familia Ameer Ali Mangi, din Larkana, Pakistan. Familia este formată din Ameer, tatăl, Khudija, mama și șapte copii: Sindhoo, Sasui, Sapna, Aamir, Ambar, Ammar și Ahmar cu vârste cuprinse între 28 și 17 ani. Au două seturi de gemeni, două fiice, născute în 1998 și doi fii, născuți în 2003, potrivit guinnessworldrecords.

Cea mai prolifică mamă. Cel mai mare număr înregistrat oficial de copii născuți de o mamă este 69
Numele ei este necunoscut, dar se cunoaște că a fost prima soție a lui Feodor Vasiliev (n. 1707 – d.1782), din satul Shuya, Rusia. Ea a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți.

Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolski, la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere, potrivit guinnessworldrecords.com. De menționat este faptul că doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada 1725–1765 nu au reușit să supraviețuiască.

„În ziua de 27 februarie 1782, lista de la Mănăstirea Nikolski a ajuns la Moscova și ea arrăta că un bărbat din districtul Shuya, Feodor Vasiliev, căsătorit de două ori, avea 87 de copii”.