O nouă lovitură pentru români! Persoanele nevaccinate ar putea fi afectate de restricții în următoarea perioadă. Anunțul lui Florin Cîțu

0

Florin Cîțu a făcut un anunț important pentru românii care s-au vaccinat. Ce a declarat premierul României?

Premierul României a făcut un anunț care a surprins milioane de români. În cazul în care valul patru al pandemiei își va face apariția în România, Florin Cîțu susține că persoanele vaccinate vor avea anumite avantaje.

Ce beneficii vor avea persoanele vaccinate
Florin Cîțu susține că persoanele vaccinate nu vor fi vizate de restricții în cazul valului patru al pandemiei de coronavirus.

Totodată, premierul României a anunțat că românii vor fi cumva separați, vaccinați și nevaccinați, iar piețele, mall-urile și economia țării nu vor fi închise.

Pentru a evita numărul mare de cazuri noi de infectare cu coronavirus, Florin Cîțu îi îndeamnă pe români să se vaccineze, o soluție sigură și la îndemâna oricui.

” Când se ajunge la 1 la mie, relaxările dispar, la fel când se ajunge la 2 la mie, la 3 la mie.

Vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit.

Vom face tot ce ține de noi ca să nu ajungem acolo (n.r. la 1.500 de infectări pe zi). Înainte de valul 3 nu aveam vaccin.

Când s-a terminat valul 3, am spus să nu se reducă nimic pentru COVID. Nu e de speriat, nu ar trebui să ajungem acolo.

Soluția este vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, nu ajungem acolo, nu punem presiune pe sistemul de sănătate.

Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Când ajunge la 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, nu vom introduce restricții pentru vaccinați. Dar nu putem să impunem condiții doar pentru nevaccinați, de exemplu circulația noaptea.

Nu voi închide piețele, mall-urile, nu voi închide economia”, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi24.

Florin Cîțu, anunț pentru persoanele nevaccinate
Cîțu a făcut câteva declarații cu privire la restricționarea accesului în restaurante și mall-uri pentru cei nevaccinați. Premierul țării a dezvăluit că au fost discuții în acest sens, dar fără nicio concluzie până în acest moment. Acesta a dat asigurări că în momentul adoptării unei decizii finale, toată lumea va afla.

Astfel, Florin Cîțu le-a transmis colegilor săi să nu mai transmită în spațiul public discuții

de pe masa Guvernului, până când acestea nu sunt oficiale sau discutate cu specialiști.

„Nu s-a luat nicio decizie în acest sens și le spun colegilor mei că nu are sens să aruncăm în spațiul public ceea ce noi discutăm acum. Când vom lua o decizie, vom prezenta. Dar deciziile le luăm după ce avem propunerile celor de la INSP, specialiști, apoi luăm o decizie. Suntem pregătiți nu numai de valul patru. Suntem pregătiți să depășim pandemia, de fiecare dată. Sunt sigur că și Ministerul Sănătății este pregătit”, a declarat Florin Cîțu.