O țară des frecventată de turiștii români impune noi restricții împotriva coronavirusului. Circulația pe timp de noapte va fi permisă doar într-un anumit interval orar

0

Guvernul marocan a decis că este momentul să impună noi restricții împotriva COVID-19, din cauza numărului mari de îmbolnăviri din ultima perioadă, care a crescut uimitor, potrivit BBC.

Circulația pe timp de noapte va fi restricționată
Premierul Marocului a transmis un mesaj cetățenilor pe contul personal de Twitter, în care îi anunță pe aceștia că noile restricții vor fi impuse începând din această seară. Oamenii vor fi nevoiți să intre în case la ora 21:00 și nu vor mai putea să iasă până la ora 5:00, când circulația va fi din nou permisă.

De asemenea, vor fi interzise călătoriile între Marrakesh, Casablanca și Agadir pentru cei care nu dețin un pașaport de vaccinare, după cum au anunțat șefii statului. Excepție de la reguli vor face, însă, doar persoanele care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale și nu pot amâna acest lucru.

Numărul de infectări din Maroc a crescut alarmant
Reprezentanții statului au reacționat imediat după ce au văzut numărul alarmant de infectări din ultima perioadă și au propus rapid noi restricții, cu rolul de a stopa sau încetini răspândirea bolii.

În ultimele săptămâni, în Maroc s-au înregistrat zeci de îmbolnăviri, în special din cauza variantei Delta, care face tot mai multe victime pe teritoriul țării.