OMS: „Răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor”

0

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că răspândirea Sars-Cov-2 este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor. Oficialii au vorbit despre noile variante COVID-19: Alpha și Delta care fac ravagii.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au afirmat că pericolul nu a trecut. Ei au anunțat că transmiterea noilor variante Sars-Cov-2 este mult mai rapidă și mai contagioasă. Este vorba despre variantele COVID-19 Alpha și Delta.

„Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea

mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul general al OMS a adăugat faptul că deși a scăzut numărul de noi cazuri Sars-Cov-2, numărul deceselor nu scade în același ritm. Peste 3,8 milioane de oameni au murit de Covid-19 în întreaga lume, de la începutul pandemiei.

Numărul de cazuri noi a scăzut timp de şapte săptămâni la rând, cea mai lungă serie de declinuri pe care le-a văzut lumea de la începutul pandemiei.

Dar numărul deceselor raportate săptămâna aceasta este încă similar cu cel raportate săptămâna trecută, a spus el.

„În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a spus Tedros.

COVID-19 continuă să facă ravagii
Ţările din Africa se confruntă cu rate de mortalitate mai ridicate în rândul celor care suferă de Covid decât în ​​alte ţări.

Ratele mai ridicate ale mortalităţii sunt deosebit de îngrijorătoare, deoarece ţările africane au raportat mai puţine cazuri decât majoritatea celorlalte regiuni. Ţările africane au, de asemenea, cel mai mic acces la vaccinuri, diagnostic şi aprovizionare cu oxigen, evidenţiind efectele inechităţii medicale despre care au avertizat oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial.

„Există suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia şi a salva multe vieţi dacă sunt utilizate în locurile potrivite pentru persoanele potrivite”, a arătat Tedros.

Ţările G7 s-au angajat să distribuie 870 de milioane de doze de vaccin în întreaga lume, dar OMS spune că sunt necesare mai multe.
„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi ”, a subliniat Tedros.