Pensionarii pot răsufla ușurați! Ministrul Muncii anunță în premieră că vor crește pensiile.

0

În ultima vreme, prețurile la alimente și produse în general s-au scumpit în România, ca urmare a inflației tot mai crescute. Pensionarii au cel mai mult de suferit, pentru că bieții de ei, se plimbă cu sacoșile goale prin supermarket, neavând pensii prea mari. 

În România, aproximativ 1600 de lei reprezintă pensia medie care se epuizează în foarte scurt timp, din cauza medicamentelor scumpe necesare. Totodată, există aproape 5 milioane de pensionari români care resimt scumpirile la nivel de prețuri.

Conform Institutului Național de Statistică, în județul Ilfov sunt 4 pensionari la 10 salariați, spre deosebire de județul Teleorman, unde sunt 16 pensionari la 10 salariați. 

Surse oficiale, mai cu seamă, reprezentanții Comisiei Europene ar propune majorarea doar pensiilor mici. Dar Ministrul Muncii este de părere că ar trebui să le mărească și pe celelalte, pe baza nediscriminării salariale. 

Val de scumpiri au fost înregistrate cel mai acut în sectorul energetic, mai cu seamă, prețul gazelor a crescut cu 44,94%, dar și la cartofi, ulei de gătit, pâine, făină sau mălai.