Pfizer, anunţ de ultimă oră: Este necesară a treia doză de vaccin. Când trebuie făcută?

0

Compania Pfizer a anunţat că este necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID. Aceasta va proteja oamenii de noile mutaţii ale vurusului. Când trebuie făcută?

CEO-ul Pfizer a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID. Conform lui,a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii ale COVID-19, scrie Mediafax.

Imunitatea vaccinului Pfizer/BioNTech
Albert Bourla precizează că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni.

Pfizer şi BioNTech anunțau, încă din luna februarie a anului 2020, că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

În aprilie, specialiştii companiei au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul

Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci, Albert Bourla a precizaz că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Compania Pfizer are în plan să producă 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în anul 2022.
Uniunea Europeană are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

De asemenea, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și producătorul vaccinului Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul pe care îl produce.