Plajele din România sunt pline. Cât costă un pahar de bere în Mamaia

0

Chiar dacă meteorogii au anunțat vreme rea pe litoral în acest weeekend, turiștilor nu le-a păsat, iar norocul a fost de partea lor, căci precipitațiile au ocolit plajele devenite neîncăpătoare. Sâmbăta la prânz, la Mamaia nisipul s-a umplut, spre bucuria administratorilor de plajă, care au avut de suferit în ultimele săptămâni din cauza ploilor abundente.

Momentan un șezlong poate fi închiriat în medie cu 20-25 de lei. În general, prețurile nu au atins nivelul celor din plin sezon, având în vedere că suntem încă în luna iunie. Turiștii, însă, nu se plâng de nimic.

″Sunt prețuri acceptabile, adică nu mi s-a părut ceva… (O bere – n.red) șase lei nu mi se ceva extraordinar atât de scump, la cazare am dat undeva la 300 de lei pe noapte cu mic dejun inclus″⁣, a mărturisit un tânăr turist, la ProTV.

Vremea la noapte și mâine

La noapte vremea se menține instabilă prin Transilvania, Dobrogea, sudul Moldovei, dar și în zonele deluroase și montane, pe unde o să mai fie câteva reprize de ploaie.

În rest norii se mai risipesc, iar temperaturile mai scad puțin față de noaptea trecută. Vor fi doar 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali, iar pe litoral minimele ajung la 20 de grade Celsius.

Luni vremea se menține călduroasă, iar în vest, în sud-vest și, pe spații mici, în rest, aerul va fi aproape irespirabil din cauza stresului termic ridicat. În a doua parte a zilei, la deal, la munte, în sud și în centru vin alte furtuni de vară, care mai pot aduce încă 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Maximele pornesc de la 25 de grade în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei și ajung până la 34…35 de grade în Oltenia.

Vremea la mare

Luni avem vreme frumoasă și caldă. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar în noaptea de luni spre marți o să vină câteva averse slabe.

Marțiatmosfera devine instabilă și apar câteva ploi locale, cu tunete și fulgere. Vor fi și condiții de vijelii și grindină, iar temperaturile se opresc la 28 de grade în stațiuni și 22 de grade în apă.

Miercuri avem tot vreme caldă, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Va domina atmosfera însorită, iar condițiile de precipitații sunt reduse.