Președintele Iohannis: „Estonia este cu mult înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale”

0

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații, miercuri, în cadrul vizitei de la Tallinn. Președintele României a precizat că, „Estonia este un campion al digitalizării şi e-guvernării”, adăugând că România are multe de învăţat de la acest stat.

Președintele Klaus Iohannis, după vizita la Tallinn: „Estonia este cu mult înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toți cetățenii..”
„Am abordat această chestiune, foarte importantă, în discuţia cu doamna Preşedinte. Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării şi e-guvernării.

Este la fel de clar că relaţiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu. Voi încuraja pe toţi responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia şi să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes. Estonia este cu mult, aş spune chiar foarte mult, înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toţii cetăţenii, securitatea reţelelor şi aşa mai departe. Avem foarte mult de învăţat şi sunt optimist în ce priveşte o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu. Ca să punctez acest lucru, să nu rămânem doar la declaraţii politice, mâine voi vizita centrul prin care Estonia arată musafirilor cum văd ei aici, în Estonia, sistemele de e-guvernare, e-servicii şi securitatea acestora”, a declarat Klaus Iohannis, la conferința de presă comună cu preşedinta Estoniei Kersti Kaljulaid.

De
asemenea, Președintele Iohannis va mai efectua şi joi, o vizită de lucru în Estonia. Această vizită va avea loc cu ocazia aniversării centenarului relaţiilor diplomatice româno-estone şi a 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice.

Spune ce crezi