Președintele Klaus Iohannis, adevărul despre situația din România: „Pandemia nu s-a încheiat!”

0

Klaus Iohannis i-a avertizat pe români, spunându-le că pericolul nu a trecut și pandemia nu a dispărut!

Klaus Iohannis a vorbit despre valul patru al pandemiei. Președintele i-a avertizat pe români că trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău, pentru că nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile.

Klaus Iohannis, despre valul patru al pandemiei
Ambulanța Română a împlinit miercuri, 28 iulie 2021, 115 ani de la înfințare. Președintele Klaus Iohannis a ținut un discur, la Palatul Cotroceni, unde le-a mulțumit și i-a felicitat pe medici și toate cadrele medicale pentru tot efortul pe care îl depun în fiecare zi, dar mai ales în perioada pandemiei. Coronavirusul a afectat viețile a mii de oameni, însă datorită medicilor, multe dintre aceste vieți au reușit să fie salvate.

Klaus Iohannis a precizat că pandemia nu s-a terminat, iar oamenii trebuie să fie uniți pentru trece peste pandemia de Covid-19.

Oficialul atrage atenția asupra faptului că, deși numărul de infectări este mic, încă există persoane în stare gravă din cauza bolii. El a menționat faptul că populația trebuie s

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat.

Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”, a transmis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre importanța imunizării, în această perioadă. În acest moment, vaccinare are un grad scăzut în România.

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”, a adăugat Klaus Iohannis.

Noi măsuri de relexare de la 1 august
Premierul Florin Cîțu a spus că guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare care vor fi aplicate de la 1 august, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă – participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.

Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2:00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie”, a precizat Cîţu, după şedinţa de Guvern.