Preşedintele Klaus Iohannis, plimbare spre Palatul Cotroceni cu bicicleta. Cât costă vehiculul

0

Klaus Iohannis a mers, joi, la birou cu bicicleta. Președintele nu este la prima astfel de excursie pe două roți în București. În iunie, de ziua mondială a bicicletei, șeful statului spunea că mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos și te scutește de ambuteiajele din trafic.

Președintele a optat pentru o bicicletă nemțească electrică, o casă de 500 de lei și un tricou în valoare de 200 de lei. Cel mai nou model pe care Iohannis l-a ales în plimbarea sa spre Cotroceni costă 12.399 lei și se numește Cros Nova 28.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers pe bicicletă, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni.

Pe traseu, şeful statului a trecut pe la Statuia Aviatorilor.

Şeful statului a mai mers la Palatul Cotroceni cu bicicleta în luna aprilie, când s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde”.

„Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul”, spunea şeful statului pe 23 aprilie.

În iunie, preşedintele Iohannis a mers pe bicicletă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată în Parcul Herăstrău.

Cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis
Întrebat atunci despre situația pistelor de biciclete, Klaus Iohannis vorbea despre proiecte finanțate cu bani din Planul Național de redresare și Reziliență.

”Este nevoie, evident, nu doar de primării, și consiliile județene trebuie să se implice. Bicicliștii care vor să meargă cu bicicletă nu au nevoie doar de 2 km de pistă, au poate nevoie de 200 km de pistă. Să fie legate localitățile între ele. Siguranța biciclistului sau a pietonului – aici e nevoie de reglemntări făcute foarte bine, cu cap, dar este nevoie și de foarte multă educație”, a declarat președintele.

Un magazin online specializat în articole legate de ciclism i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru faptul că încurajează mersul pe bicicletă, prezentând modelul folosit de acesta în deplasarea de joi, către Palatul Cotroceni.

”Îi mulțumim domnului Președinte Klaus Iohannis pentru încurajarea mersului pe bicicletă și sperăm ca tot mai mulți să urmeze exemplul”, apare scris pe pagina de Facebook a respectivul magazin.

Modelul folosit de Iohannis este un Cross Nova 28″ Man E-Trekking, scrie în postare, iar un model mai nou costă aproximativ 2500 de euro, conform site-ului magazinului online. Bicicleta are o baterie integrată Powertube de 500Wh, 36V, cu o anduranță între 100 și 140 de kilometri.