Prima țară care renunță la restricții! Persoanele care se pot bucura de viața normală

0

Vești bune pentru britanici! Premierul Boris Johnson a anunțat revenirea la normalitate, prin relaxarea tuturor restricțiilor împotiva Covid-19.

Premierul britanic Boris Johnson și noul ministru al Sănătății Sajid Javid au anunțat luni, că începând cu data de 19 iulie, toate restricțiile împotriva COVID-19 din Marea Britanie vor fi ridicate.

Marea Britanie revine la normalitate
Guvernul britanic a anunțat că pe 19 iulie, Regatul Unit va ridica restricțiile anti-Covid, iar această zi va fi numită „Ziua Libertății”. Anunțul mult așteptat a fost făcut luni, cu toate că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului este în creștere.

Ministrul Sănătății Sajid Javid a declarat în cadrul primei declarații făcute în Camera Comunelor că nu există motive pentru amânarea acestei date.

„19 iulie rămâne data-țintă pentru noi. Pentru mine, 19 iulie nu este doar finalul, dar și începutul unei noi călătorii captivante pentru țara noastră”, a spus Javid.

Mai mult, acesta a subliniat faptul că misiunea sa va fi „aceea de a ajuta la revenirea la viata culturala si economica”.

Inițial, ridicarea restricțiilor din Marea Britanie era programată pentru data de 21 iulie, însă din cauza numărului de noi împolnăviri, care a fost în creștere, mai ales printre persoanele nevaccinate sau vaccinate cu o singură doză, a dus la amânarea relaxărilor. Aceștia au mai propus și data de 5 iulie pentru ridicarea restricțiilor împotriva coronavirusului, însă au amânat din cauza numărului ridicat de cazuri noi, potivit capital.ro.
„Cu fiecare zi

care trece devine mai clar pentru mine și pentru toți consilierii noștri științifici că este foarte probabil ca în 19 iulie să fim în poziția în care să spunem că ne putem întoarce la viața așa cum era era înainte de Covid”, a spus Johnson în fața reporterilor.

Foarte important de amintit, Marea Britanie are un bilanț foarte mare al deceselor cauzate de Covid-19, dar cu o rată mare de vaccinare.

Astfel, numărul mare de persoane care decid să se vaccineze face, totuși, ca numărul deceselor noi să se mențină redus chiar și în această situație.