Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 august 2021: CANICULĂ și PLOI! Unde se topesc românii și unde se răcoresc

0

Prognoza meteo ANM pentru 5 august 2021 arată că ne vom confrunta cu caniculă și ploi joi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) chiar a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de joi, 5 august ora 12:00 până sâmbătă, 7 august ora 10:00.

Avertizarea ANM este valabilă pentru toată țara, iar ANM precizează că joi dimineață această avertizare va fi actualizată.

„În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50…60

l/mp”, arată ANM.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni
Bucureștiul este vizat de caniculă joi, iar temperatura maximă va fi de 39 de grade, cu 3-4 grade mai mare decât cea înregistrată miercuri în Capitală.

Bucureștiul e vizat de averse miercuri, 4 august 2021, însă joi, 5 august nu va ploua în Capitală, chiar dacă se vor semnala averse în majoritatea țării, iar temperatura va fi foarte ridicată.

Vineri vor fi averse și în Capitală, în concordanță cu informarea meteo de vreme instabilă emisă de ANM. În funcție de cum va evolua vremea în ultimele ore, ANM va actualiza, așa cum a precizat, prognoza și va emite coduri galbene sau portocalii de precipitații.

Aversele vor cuprinde de joi întreaga țară, urmând ca acestea să se semnaleze mai întâi în sud-vestul și vestul țării și urmând să se extindă rapid în toată România.

Joi, în Timișoara și Arad va ploua abundent, iar maxima va fi de 31 de grade Celsius în ambele municipii din vestul țării. Totodată, minima va fi de 16 grade în ambele orașe.

Cele mai ridicate temperaturi vor fi joi, 5 august 2021 în sudul țării. În Turnu Măgurele maxima va fi de 40 de grade Celsius, iar în Zimnicea de 41 de grade! Și în sud-est canicula va fi pronunțată.

Prognoza meteo ANM 5 august 2021: Vremea în București
Vremea va fi caniculară joi, 5 august în Capitală.

Temperatura maximă va fi de 39 de grade Celsius, iar minima de 21 de grade Celsius.

Vineri bucureștenii se vor răcori, urmând să se înregistreze ploi însoțite de fulgere și furtuni. Maxima va fi de 32 de grade vineri în Capitală.

Weekend-ul se anunță a fi frumos în Capitală, cu maxime de 31 de grade sâmbătă și 33 de grade duminică.

Prognoza meteo ANM 5 august 2021: Vremea în Brașov
Vremea se încălzește joi în Brașov și încetează ploile.

Maxima va fi 32 de grade Celsius, iar minima va fi de 16 grade. Cerul va fi parțial înnorat.

Vineri aversele vor fi semnificative în Brașov, însoțite de fulgere și furtuni, iar temperaturile scad drastic.

Maxima va fi de doar 23 de grade vineri în Brașov, în timp ce minima va fi de numai 13 grade.

Prognoza meteo ANM 5 august 2021: Vremea în Iași
Vremea va fi frumoasă joi în Iași.

Maxima zilei va fi de 32 de grade, iar minima de 21.

Cerul va fi parțial înnorat.

Vineri sunt așteptate averse și în Iași, iar temperaturile, atât cele maxime, cât și cele minime vor scădea.