Prognoză meteo specială. Vreme instabilă și răcoroasă

0

Meteorologii ANM au emis o prognoză meteo specială pentru intervalul 30 mai- 2 iunie 2021. În București, vremea continuă să fie instabilă şi se va menţine răcoroasă. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice.

Avertizare ANM
Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 10-25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă, în jurul a 21 de grade în prima zi, va scădea apoi cu mult sub cea climatologic normală pentru această dată și va avea valori de 14-17

grade, iar cea minimă va fi de 11-13 grade.

Prognoză specială pentru intervalul 30.05.2021, ora 12:00- 02.06.2021, ora 10:00- București
În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20
l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Vremea în București- 30 mai 2021
Duminică, 30 mai, vremea va deveni răcoroasă şi va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, cu precădere după orele amiezii.

Cantităţile de apă vor putea fi însemnate, îndeosebi pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, iar cea minimă de 12-13 grade. Presiunea atmosferică va fi aproape staţionară la o valoare mai mică decât cea normală.

Vremea la munte- 30 mai 2021
În zonele de munte, se anunţă înnorări şi ploi consistente.
Vorbim despre averse cu tunete, fulgere, vântul va creşte în intensitate, iar temperaturile din staţiuni vor fi în scădere.

Vremea la mare- 30 mai 2021
La malul mării găsim vreme bună, cu cer variabil şi un vânt mai activ. Pe plajă vor fi temperaturi de pană la 21 de grade, iar apa mării va avea 17-18 grade Celsius.

Vremea luni-31 mai 2021
Luni vin alte serii de averse, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului şi se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Vremea marți- 1 iunie 2021
Marţi o să plouă consistent în jumătatea estică şi la munte, iar spre seară vor fi averse şi în restul ţării. Maximele termice se vor situa între 12 şi 21 grade, valori scăzute pentru luna iunie.

Vremea miercuri- 2 iunie 2021
Miercuri nu scăpăm de instabilitate. Ploile vor veni în jumătatea de est a ţării, pe unde se vor strânge cantităţi mai importante de apă, dar în rest se arată soarele şi o să plouă doar sporadic. Se încălzeşte uşor, însă vremea se menţine rece pentru această dată.

Spune ce crezi