Raed Arafat face anunțul momentului despre vaccinarea obligatorie: „Dacă te îmbolnăvești…”

0

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut semnificativ în ultima perioadă. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate aproximativ 4.000 de infectări. Astfel, autoritățile sunt nevoite să ia în calcul noi măsuri.

Raed Arafat susține că persoanele expuse care nu vor să se vaccineze anti-COVID, trebuie să se testeze periodic, mai ales dacă fac parte din instituții cu expunere publică.

„Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat.

Acești oameni sunt expuși.”, a mărturisit Raed Arafat.

În continuare, medicul a mai adăugat faptul că aici nu este vorba doar despre o singură persoană, ci că este vorba că ești funcționar într-o structură esențială. Faptul că te vei îmbolnăvi și vei transmite și altei persoane va avea consecințe grave într-o instiuție.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic”, a mai spus șeful DSU.

Coronavirus România
Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Spune ce crezi