Raed Arafat îi atenționează pe cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID: „Riscăm să ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”

0

Capitala a intrat oficial în scenariul verde, iar autoritățile au nevoie de sprijinul românilor pentru ca acest lucru să se mențină. Raed Arafat, avertisment pentru cetățeni!

România a reușit, după o lungă perioadă de chin, să reintre în scenariul verde, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire cu

virusul SARS-CoV-2 au scăzut enorm. De asemenea, chiar și numărul celor care ajungeau în stare foarte gravă la spital și care aveau nevoie de terapie intensivă a scăzut.

Totuși, șeful DSU, Raed Arafat, atrage atenția cetățenilor că trebuie în continuare să se vaccineze, fiind singura soluție pe care omenirea o are în acest moment împotriva coronavirusului.

„Astăzi avem semnale bune: vedem şi numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră.

E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a declarat șeful DSU la un post de televiziune.

Raed Arafat, vaccinarea singura soluție pentru a nu ne întoarce de unde am plecat
În opinia lui Raed Arafat, demersul campaniei de vaccinare reflectă situația epidemiologică din România. Acesta îi îndemnă pe toți să iasă în număr cât mai mare să se imunizeze împotriva coronavirusului pentru

ca restricțiile dure să nu reintre în vigoare. De la 1 iunie, oficialii au promis relaxări, iar deciziile vor fi luate numai pe baza unui singur criteriu:

în funcție de numărul de persoane vaccinate anti-COVID.Șeful DSU se arată mulțumit de felul în care a evoluat campania de vaccinare și situația epidemiologică în țara noastră.

„Ieri aveam două judeţe în scenariul galben, astăzi au scăzut şi nu avem nicio creştere de incidenţă în ultimele 24 de ore.about:blank(…) Să vedem cum evoluează pentru că au început şcolile, oamenii

s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanţă s-au întors în ţară, deci normal că mişcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ţinem sub control chiar dacă vor fi anumite creşteri.

Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez.Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate judeţele pe verde gata nu mai

e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”, a mai adăugat Raed Arafat. scrie wowbiz.ro