Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii

0

Raed Arafat Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii. Acesta atrage atenţia asupra faptului că, în unităţile de cazare, accesul se va face în baza certificatului verde.

„În hoteluri, trebuie prezentate certificatele verzi care atestă că te-ai vaccinat sau ai trecut prin boală. Testul nu se ia în calcul. Nu ai certificat, nu te poți caza în hotel. E aplicat, deja, în multe țări din Europa. Dar cel mai bine ar fi să stăm unde am fost”, precizează şeful DSU.

Totodată, Arafat a subliniat faptul că, de luni, 25 octombrie, masca devine obligatorie peste tot, chiar dacă eşti singur pe stradă, singurele excepţii fiind activităţile sportive individuale desfăşurate în aer liber.

De asemenea, şeful DSU a mai precizat că fără certificat verde se va mai putea intra doar în farmacii şi magazine alimentare, de asemenea se va putea şparticipa la serviciile religioase. În schimb, va fi obligatorie prezentarea certificatului în instituţii publice şi private, în malluri, în restaurante, la piese de teatru sau orice alt spectacol.