Relaxarea de la 1 iunie nu va fi amânată, indiferent de numărul persoanelor vaccinate, a dat asigurări premierul Florin Cîțu

0

Relaxarea se va produce de la 1 iunie indiferent de numărul persoanelor vaccinate, a spus premierul Florin Cîțu. Obiectivul nu este creșterea cifrelor de vaccinări, ci o viață mai bună pentru români, care se poate rezolva doar prin vaccinare.

Vor mai fi și alte relaxări de la 1 iunie, a pus clar și răspicat premierul Florin Cîțu, într-un briefing de presă.

„Eu știu ca se poate în România, putem sa atingem 5 milioane dar obiectivul e să depășim pandemia, nu o anumită cifră, faptul că am venit cu anumite măsuri mai rapid e tocmai pentru că ne-am vaccinat, eu cred ca românii au înțeles mesajul și se vor vaccina pentru o viață mai buna, pentru sănătatea lor. La 1 iunie vor exista relaxări” a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai pus apoi că datele economice arată că românii trăiesc mai bine, în plină pandemie.
„Venitul net lunar a crescut cu 7,7%” a spus Cîțu, iar asta înseamnă că venitul net este peste rata inflației.

Și Planul Național de Redresare și Reziliență are același obiectiv, iar discuții pe marginea acestora sunt prevăzute să aibă loc cu PSD, joi la orele 15, a adăugat prim-ministrul. „La buget, eu i-am spus lui marcel Ciolacu să vină să-l prezint, în pandemie am spus că sunt dispus să ascult soluțiile PSD, nu au venit. Să vedem dacă mâine vin să vadă soluțiile la un program care interesează pe toți” a precizat Cîțu.

„Avem cea mai mare crestere economică trimestriala. Asta înseamnă că avem o economie competitivă și pregătesșe terenul pentru perioada următoare. Nu știu dacă vom ajunge la estimarea de creștere dar ce am văzut arata foarte bine” a mai spus premierul.

Florin Cîțu a refuzat să comenteze numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consultant la BNR: „Nu comentez politica de resurse umane a BNR, discutam multe subiecte importante cu Mugur Isărescu, dar nu politica de resurse umane”.