România intră în SCENARIUL ROȘU?! Rata incidenței se apropie de 5 la mie

0

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că se așteaptă la o creștere mult mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, asta, din cauza tulpinii Delta.

Ioana Mihăilă a afirmat că se preconizează o creștere mult mai rapidă a cazurilor de Covid în această perioadă, din cauza tulpinii Delta. Ministrul Sănătății a mai spus că nu poate estima când va fi depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Între timp, mai multe zone din România se închid treptat.

România se închide pe bucăți
Incidența a depășit limita admisă în mai multe regiuni din România. O altă localitate care a trecut în scenariul roșu este comuna Morteni din județul Dâmbovița, după ce rata de infectare este de 4,47 la mia de locuitori. Locuitorii sunt obligați să poarte masca de protecție și în spațiile deschis, de asemenea, a fost instituită carantina de noapte.

”Art.1. (1) Se constată depășirea incidenței cumulate la 14 zile, peste 3/1000 locuitori în comuna Morteni (4,47/1000 locuitori);

(3) În unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) măsurile specifice intervalului menționat se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 26.08.2021;

Art.2. Se aprobă instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de

aglomerare de pe raza comunei Morteni;” a decis CJSU Dâmbovița.

Conform H.G. nr. 826/05.08.2021, în localitățile în care rata de incidență depășește pargul de 3 la mie, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber. De asemenea, sunt interzise nunțile și botezurile.

Hotărârea de Guvern stabilește totodată că: ” în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000

de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00”.

De la începutul pandemiei în județul Dâmbovița s-au înregistrat 22763 de cazuri și 833 de decese.
Localitatea care a atins pragul infectărilor de 6 la mie
Comuna Emil Boc este singura localitate din România care a atins pragul infectărilor de 6 la mia de locuitori.

”Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a declarat, miercuri, Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.

Spune ce crezi