România revine la restricții! La ce măsuri trebuie să ne așteptăm? Arafat a făcut anunțul

0

România este la un pas de valul patru al pandemiei de coronavirus, după ce s-a înregistrat un număr record al cazurilor de infectare cu varianta Delta în ultimele trei luni. Astfel, se vor impune noi restricții în țara noastră, după cum a precizat Raed Arafat. Ce măsuri urmează să intre în vigoare în țara noastră?

Situația epidemilologică din România este dramatică în aceste momente, astfel suntem cu un pas mai aproape de valul patru al pandemiei, după ce s-a înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu COVID-19, în ultimele trei luni.

Autoritățile au decis impunerea restricțiilor în țara noastră, pentru a reduce răspândirea virusului. Raed Arafat anunță ce măsuri ar putea fi impuse.

România a înregistrat un număr record de infectări în ultimele 24 de ore. Ce măsuri vor fi impuse
În România, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu Covid-19. 849 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, iar 14 dintre ele au murit.

Astfel, oficialii au decis impunerea unor măsuri pentru a evita răspândirea virusului. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, au precizat într-o conferință de presă că România se pregătește să intre în valul patru al pandemiei, astfel se preconizează implementarea unor noi restricții, însă nu se ia în calcul o carantină totală, ca cea de anul trcut.

Șeful DSU a precizat că ar putea exista restricții în zonele în care rata incidenței va crește, iar acestea vor limita accesul în anumite circumstanțe pentru a nu permite răspândiea virusului.

Acesta a mai precizat că recomandă vaccinarea deoarece este singura soluție pentru a scăpa de pandemia de coronavirus.

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă
Ministrul Sănătății a mai precizat în conferința de presă că în ceea ce privește deschiderea școlilor, elevii vor merge în format fizic la școală din septembrie.

Dacă rata incidenței va crește în unele zone, atunci, Ioana Mihăilă a spus că se va decide local ce se va întâmpla, dacă se vor închide școlile și elevii vor continua cursurile online, însă, asta, numai după ce incidența va trece de pragul de 6 la mia de locuitori.

Spune ce crezi