Românii pot primi bani pentru că găzduiesc refugiații în casele lor. Cum trebui să procedeze?

0

Din cauza războiului ruso-ucrainean, cel puțin 2,8 milioane de ucraineni au plecat din propria țară, lăsând în urmă case, mașini și obiecte dragi. Astfel, aproximativ 400.000 de refugiați au ajuns în țara noastră, plini de speranță că aici își vor găsi liniștea, măcar pentru scurt timp.

Românii noștri săritori au fost primii care i-au găzduit pe ucraineni în casele lor, ajutându-i cum au putut ei mai bine, oferindu-le haine, hrană și asistență medicală. 

Ei bine, aceștia pot primi de la stat pe baza unei cereri în prealabil, un ajutor financiar în valoare de 100 lei per persoană pe zi pentru hoteluri/pensiuni, 50 de lei pentru unitățile de stat şi 20 de lei pentru oamenii care-i găzduiesc in propriile case.

Astfel, persoanele care doresc să primească acest ajutor financiar pot depune în primele 3 zile lucrătoare o cerere care să deconteze cheltuielile pentru hrană.

De la începutul războiului, cel puțin 4000 de refugiați ucraineni au cerut azil în România, iar în continuare vom vedea cum decurg lucrurile.