Sarbatoare mare pe 28 AUGUST 2021. Ce nu e bine sa faci in aceasta zi

0

În fiecare an, pe 28 august, îl sărbătorim pe Sfântul Moise Etiopianul.

Vineri, 28 august 2020, este zi de post înaintea marii sărbători din calendarul ortodox. Așadar, consumul de carne sau produse de origine animală este interzis.

Urmează ca sâmbătă să se țină postul negru, care înseamnă consum exclusiv de apă, pentru a cinsti Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Cine a fost Sfântul Moise Etiopianul?
Sfântul Cuvios Moise făcea parte dintr-o familie etiopiană. Este celebrat pe 28 august, a fost slujitorul unui politician, dar din cauza nedreptăților sale, a fost alungat. Sfântul Moise a intrat într-un grup de tâlhari și, cu timpul, a ajuns îndrumătorul acestuia.

După o vreme, Sfântul Moise Etiopianul a fost cuprins de o mustrare de conștiință pentru păcatele pe care le-a săvârșit, așa că decide să părăsească tâlharii și să se retragă într-o

mânăstire. Aici va recunoaște toate păcatele săvârșite, dar va lupta multă vreme cu demonii desfrânării, care puneau asupra lui gânduri necurate și pofte ispititoare. Lupta cu acești demoni a fost atât de complicată, încât le-a mărturisit fraților săi: „Atâta supărare am suferit de la războiul poftei trupești, încât puțin de n-am căzut din făgăduința monahicească”.

Ce nu trebuie să facem pe 28 august, în zi de Post
În zilele de post, pe lângă faptul că mâncarea de origine animală nu trebuie consumată, nu este bine nici să poftești sau să mânânci dulciuri.

De asemenea, docmele bisericii nu se referă doar la mâncare, ci și la comportament.

Nu este bine pe 28 august să te înconjori de gânduri negre, să înjuri sau să faci fapte rele.

De asemenea, în zilele de post, toate rugăciunile trebuie spuse fară excepție, iar gândurile bune să vă acapareze sufletul. Cei care vă provoacă să păcătuiți trebuiesc evitați.

Spune ce crezi