Școala de șoferi, gratuită pentru acești români. Vești bune, în sfârșit!

0

Vești bune pentru această categorie de români. Ei vor putea face școala de șoferi auto gratuit, prin intermediul unui program finanțat de Fundația pentru Comunitate.

Școala de șoferi, gratuită pentru acești români
Mai exact, este vorba despre tinerii din medii defavorizate care au vârste cuprinse între 17 și 25 de ani. Cu ajutorul programului finanțat de Fundația pentru Comunitate, aceștia vor putea face școala de conducători auto pentru categoriile B, C sau D, iar costurile necesare vor fi acoperite.

”Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Fundației pentru Comunitate, scrie Agerpres.

Documente obligatorii pe lângă formular
Pe lângă formularul de înscriere completat, solicitanții trebuie să mai prezinte și următoarele documente:

o scrisoare de motivare personală;
anchetă socială;
în cazul minorilor o declarație din partea părintelui sau a reprezentantului legal;
în cazul persoanelor peste 18 ani o declarație de susținere din partea unui mentor;
ofertă de preț de la școala de șoferi;
document cu privire la nivelul studiilor absolvite.
Solicitanții își pot mări șansele de a face gratuit școala de șoferi
Mai mult de atât, solicitanții își pot mări șansele dacă trimit o adeverință din partea unui angajator sau o recomandare din partea unui ONG sau o instituție de stat, din care să reiasă că permisul de conducere este important pentru angajarea sa.

”Mesajul nostru este foarte simplu: plătim școala de șoferi. Prin acest program plătim costurile școlii de șoferi, cuprinse între 1.300 și 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar și alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular și în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanțările pe care le acordăm.

Pentru acordarea finanțării avem în vedere situația materială a solicitantului, dar și modul în care acesta reușește să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate pentru Agerpres.