Se taie pensiile? Anunţul momentului pentru pensionari! Florin Cîţu a spus clar

0

Pensionarii primesc o nouă lovitură. S-a decis tăierea pensiilor? Iată ce a declarat Florin Cîţu!

Premierul Florin Cîţu a făcut un anunț de ultimă oră şi extrem de important pentru pensionari. În aceste zile se discută rectificarea bugetară şi s-a speculat că se vor tăia bani şi de la Ministerul Muncii. Premierul Florin Cîțu a venit cu clarificări.

Florin Cîţu, anunț despre tăierea pensiilor
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, însă sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi reduse, deoarece s-au primit mai mulţi bani la buget din contribuţii, ceea ce a dus la scăderea deficitului la pensii.

Potrivit Digi24, Florin Cîţu a fost întrebat într-o conferinţă de presă

despre faptul că, într-o variantă propusă de rectificare bugetară, Ministerul Muncii ar avea un minus de 2,7 miliarde de lei.

„Acesta este un lucru bun şi va trebui să ne uităm altfel. La pensii există un deficit. Acel deficit este finanţat prin subvenţie de la bugetul de stat. Faptul că noi reducem sumele pe care le dăm de la bugetul de stat către Ministerul Muncii înseamnă că de fapt am încasat mai mulţi bani din contribuţii şi acel deficit s-a redus, deci am crescut pensiile anul trecut.

Şi anul acesta au crescut pensiile, pentru că punctul de pensie e mai mare în medie decât anul trecut. Şi cu toate acestea, chiar cu o pensie mai mare, am încasat mai mulţi bani la buget din contribuţii şi acel deficit a scăzut şi nu mai e nevoie să alocăm resurse de la bugetul de stat. Despre asta este vorba la Ministerul Muncii”, a explicat premierul.

Florin Cîțu a continuat: „Asta este explicaţia, nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, avem un lucru foarte bun, încasăm mai mulţi bani la buget, iar deficitul scade chiar în condiţiile în care am

crescut pensiile”.

Potrivit draftului de rectificare, aceasta este una pozitivă, cu un plus de 8,99 miliarde lei pe cheltuieli. Ministerul Sănătăţii va primi în plus peste 3,5 miliarde de lei, Ministerul Finanţelor peste 3 miliarde de lei, iar Ministerul Dezvoltării peste 1,8 miliarde de lei.