Şeful DSP Suceava şi-a dat demisia. Cine îi preia atribuţiile

0

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a transmis, printr-un comunicat de presă, vineri, că Dinu Sădean a solicitat încetarea exercitării funcţiei de director executiv al instituţiei, iar prin ordin al ministrului Sănătăţii atribuţiile specifice funcţiei au fost delegate directorului executiv adjunct economic până pe 31 august.

Băncilă a spus că Dinu Sădean, care s-a aflat la conducerea instituţiei din 10 iunie 2020, rămâne în structura DSP Suceava, activând ca medic primar epidemiolog.

Cîţu, Mihăilă şi Cîmpeanu impun condiţii bugetarilor: „Ori să se vaccineze, ori să se testeze. Cine nu vrea să îşi ia o vacanţă!”
„Închei aici mandatul meu de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cu satisfacţia muncii făcute cu seriozitate, cu mulţumirea că am putut contribui la gestionarea uneia dintre cele mai dificile perioade sanitare globale. Există în viaţa instituţiilor şi a oamenilor momente în care trebuie luate decizii fundamentale. Am fost pus în faţa unor astfel de momente, în care de deciziile luate depindea evoluţia epidemiologică a judeţului nostru. Mi-am asumat răspunderea deciziei şi am fost călăuzit permanent de gândul că necesitatea protejării sănătăţii publice are prioritate, chiar dacă aceasta a impus măsuri ferme şi imediate”, a declarat Dinu Sădean.

Tulpina Delta se apropie de transmiterea comunitară. Care sunt simptomele variantei Delta şi cum acţionează vaccinul

Coronavirus: 10-20 de cazuri noi pe zi în Suceava

Grupul de Comunicare Strategică anunţă vineri 628 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, nouă persoane au decedat. Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la ATI a crescut la 167.

”Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.504 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 628 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, indică datele transmise de autorităţi.

În Bucureşti sunt 118 cazuri noi de COVID-19, în Timiş – 49, în Cluj – 31, în Constanţa – 28, Braşov – 27, Bacău, Iaşi – 25, Ilfov – 24. Judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Maramureş, Neamţ. Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava au între 10 şi 20 de cazuri. Judeţele Brăila şi Mehedinţi nu au raportat cazuri noi.