Șeful statului, mesaj puternic în prima zi de Paște. Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor

0

Șeful statului a transmis un mesaj tuturor românilor, în prima zi de Paște. Klaus Iohannis a respectat tradiția și a ieșit și în acest an cu un discurs special în zi de mare sărbătoare. Iată ce a spus președintele României și care au fost elementele pe care a ținut să le puncteze în ziua în care credincioșii ortodocși sărbătoresc Paștele.

Mesajul lui Klaus Iohannis în prima zi de Paște
Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale. Șeful statului a făcut referire la credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și la cultele neoprotestante care sărbătoresc Învierea Domnului. Primul om în stat a transmis cele mai calde urări de pace, sănătate și înțelegere.

Iohannis a vorbit și despre vecinii noștri din Ucraina care trec printr-un război chiar în timpul sărbătorilor Pascale. Rușii au refuzat un armistițiu de Paște, astfel că atacul a continuat chiar și în seara sfântă a Învierii.

În aceste condiții, șeful statului a punctat în tradiționalul mesaj de Paște faptul că îi poartă în gând și inimă pe cei care acum trec prin mare suferință.

În aceste zile, îi purtăm în gânduri și inimi pe vecinii noștri ucraineni, a căror suferință încercăm să o alinăm prin ospitalitate și sprijin. Împărtășim astfel în jurul nostru din dragostea creștină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui, a transmis Klaus Iohannis.

Românilor, președintele țării le dorește ca miracolul Învierii să-i întărească și să primească Lumina Sfântă cu speranță și iubire. Klaus Iohannis le-a urat tuturor sărbători pascale binecuvântate, în armonie alături de cei dragi.

Șeful statului a sărbătorit Paștele catolic. Iohannis și prima doamnă au participat la slujba de Înviere de la Biserica romano-catolică Sfânta Treime din Sibiu.

Patriarhul Daniel, mesaj de Paște
Și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de pace la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din București. Preafericitul părinte Daniel le-a urat românilor Sfinte sărbători cu bucurie, pace și armonie și a făcut referire la războiul de la granițele țării noastre.

Să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea și să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina, a transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioși să îi ierte pe cei care le-au greșit, pentru că astfel vor arăta că Hristos care a înviat din morți, înviază și în viața noastră.