Soția dirijorului Nicolae Botgros a murit la 68 de ani

0

Lidia Bejenaru-Botgros, soția dirijorului Nicolae Botgros, solistă în orchestra “Lăutarii” a încetat din viață la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de directorul general “Moldova-Concert”, Andrei Locoman, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejanaru-Botgros, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a transmis Andrei Locoman.

Iuliana Tudor, prezentatoare la TVR și prietenă apropiată a familiei lui Nicilae Botgros a postat și ea, pe pagina ei de Facebook, un mesaj legat de moartea Lidiei: „S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!”.

Nicolae Botgros și-a înșelat soția, dar s-a întos la ea apoi
Îndrăgitul dirijor a ajuns recent în atenția presei mondene, după ce au ieșit la iveală detalii legate de trinughiul amoros în care a fost implicat. Botgros are un copil, în vârstă de trei ani, cu amanta lui, Anișoara Dabija (38 de ani), dar se întorsese la soția sa, Lidia, cu care era căsătorit de peste 40 de ani.

„Nicolae Botgros o iubește nespus de mult (n.r. – pe soția sa, Lidia). Într-atât de mult îl iubește Dumnezeu pe maestru, încât a făcut pe dorința dumnealui, deoarece el și-a dorit foarte mult o fetiță. Da, e adevărat că nu e cel mai frumos mod, s-a primit cum s-a primit darul de la Dumnezeu, dar nu știu ce să zic, nu regret. Nu regret, pentru că e un copil din dragoste și așteptat. Maestrul a rămas în familie și îi respect decizia, poate așa este mai corect. Eu sunt mai tânără și mai puternică, pot să duc toate și așa am hotărât, de aceea nu vreau să dau multe amănunte, pentru că nu vreau să le fac rău oamenilor”, a declarat cântăreața Anișoara Dabija, în urmă cu o săptămână.