ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

0

Executivul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile, a anunţat premierul Florin Cîţu. Şeful Guvernului a adăugat că nu a fost modificată nicio măsură deja luată în hotărârea anterioară, la începutul lunii iulie. Află de pe ce dată se va prelungi starea de alertă.

Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), la sediul Guvernului.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, cel mai important lucru, bineînţeles, prelungirea stăriii de alertă şi nu se modifică nimic.
În acest moment, lucruri rămân cum au fost ele prezentate până acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Masca rămâne obligatorie în spațiile publice
Potrivit premierului, nu există modificări privind măsurile impuse. Printre altele, se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport

în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

De pe ce dată se va prelungi starea de alertă
Potrivit Hotărârii CNSU Nr. 53, se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 11 august 2021.

„Măsurile
propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale”, se arată în document.

Pe 8 iulie, Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă, începând cu data de 12 iulie. Atunci, CNSU anunţa că principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin

boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.