Țara care a înregistrat un record de decese și de infectări cu coronavirus

0

Sydney, cel mai mare oraș din Australia, a înregistrat un vârf de decese asociate Covid-19 în decurs de 24 de ore, în timp ce locuitorii Melbourne, unde urmează alte două săptămâni de carantină, trebuie să se supună unei restricţii de circulaţie pe timp de noapte, măsuri impuse în contextul creşterii numărului de contaminări.

Orașul australian, Sydney, se află în cea de-a opta săptămână de carantină COVID-19, iar acesta a înregistrat în ultimele 24 de ore. Un număr de 478 de infectări cu coronavirus și 7 decese.
Aceste cifre au bătut recordul ultimei perioade. Totodată, Sydney reprezintă epicentrul celui de-al treilea val de infectări cu Covid-19 din Australia.

7 persoane au decedat într-o singură zi din cauza COVID-19
Prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat că în ultimele 24 de ore, un număr de 7 persoane au decedat din cauza coronavirusului și că s-au înregistrat 478 de cazuri noi COVID-19.

De asemenea, Gladys a exclus în esență strategia actuală a statului de a elimina complet COVID-19 după ce au fost anunțate astăzi 478 de cazuri noi.

Varianta Delta este extrem de transmisibilă
Premierul Gladys Berejiklian a descris noile cazuri de coronavirus ca fiind „îngrijorător de ridicate”, deoarece a dezvăluit gravitatea gravă pe care tulpina Delta extrem de transmisibilă o avea asupra
capacității autorităților de sănătate de a anula focarul.

”În timp ce COVID este activ la nivel global și în timp ce tulpina Delta provoacă masacre în întreaga lume, nu ne putem preface că vom ajunge la zero și vom rămâne la zero pentru totdeauna”, a spus Berejiklian.

”Când 80% din populația țării este vaccinată, lucrul acesta reduce numărul de persoane care vor ajunge în spital și numărul de persoane care vor muri.”

”Permiteți-mi să clarific acest lucru, ceea ce am spus încă din prima zi, este întotdeauna aspirația noastră și trebuie să muncim din greu pentru a reduce numărul cazurilor”.

Autorităţile au confirmat şi decesul unui adolescent în vârstă de 15 ani din Sydney, care era diagnosticat cu meningită pneumococică şi Covid-19.
Orașul Sydney a fost baricadat
Bilanţul a fost anunţat în timp ce 200 de militari au fost trimişi în Sydney pentru a amplasa baraje spre a impune respectarea restricţilor de mobilitate. În ultima lună, în New South Wales au fost trimise 500 de trupe.

Berejiklian a numit o serie de suburbii din vestul și sud-vestul Sydney ca locații de transmisie ridicată. Așadar, ea a îndemnat locuitorii următoarelor suburbii să rămână acasă: Merrylands, Guildford, Granville, Blacktown, Mount Druitt, Yagoona, Greenacre și Bankstown.
„Rămâne-ți acasă. Nu părăsi-ți casa. Nu plecați de acasă, doar cu excepția cazului în care trebuie neeapărat să părăsiți casa, vrem doar ca oamenii să rămână nemișcați”, a spus prim-ministrul Berejiklian.