Țara care interzice călătoriile în anumite state din cauza noilor mutații Sars-Cov-2

0

Cehia interzice călătoriile în Rusia, Tunisia şi alte ţări, din cauza noilor variante Sars-Cov-2. Anunțul a fost făcut marți de Ministrul ceh al Sănătății.

Ministerul ceh al Sănătăţii a anunțat, ieri, că sunt interzise călătoriile în Rusia, Tunisia şi alte ţări. Această măsură a fost impusă pentru a opri răspândirea noilor variante de coronavirus. Cehia a înregistrat luni o creştere de la săptămână la săptămână a noilor cazuri de Covid-19 la 157, de la 118. Autoritățile au menționat că este un semn al unei posibile inversări a trendului descrescător care a avut loc de când ultimul val al infecţiilor a atins nivelul
de vârf în luna martie.Interdicţia de călătorie va intra în vigoare joi în cazul Rusiei şi săptămâna viitoare pentru Tunisia. Ambele ţări au consemnat creşteri ale noilor cazuri, în ultimele zile.

Noi reguli în Cehia
Cehii nu au voie să mai călătorească în Rusia și Tunisia.

De asemenea, pe lista țărilor interzise se află și Paraguay şi Namibia, India și Brazilia- unde călătoriile erau deja interzise.

Tunisia este o destinaţie populară de vacanţă pentru cehi.

Guvernul a convocat joi o şedinţă specială pentru a discuta despre un răspuns la răspândirea variantei Delta, identificată pentru prima dată în India.
Republica Cehă a anunțat 120 de cazuri Delta Covid-19. Este vorba despre o mutație mult mai transmisibilă decât variantele anterioare, a declarat Institutul Naţional de Sănătate Publică al ţării.

Ţara cu 10,7 milioane de locuitori a fost una dintre cele mai afectate din Europa.

Și a suferit patru valuri de infecţii şi 30.298 de decese. Cehia a vaccinat complet peste 3,1 milioane de persoane şi a folosit puţin peste 8 milioane de doze de vaccin începând de luni.