Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor

0

Moscova este țara care introduce obligativitatea ca în termen de cel mult o lună să fie vaccinați cel puţin 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor deoarece capitala se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Oficialii ruși au decis ca toate companiile care operează în sectoarele ospitalității, educației, asistenței medicale și divertismentului să se asigure că 60% din forța de muncă este vaccinată, conform decretului semnat de medicul șef din Moscova.
Cerințe similare au fost anunțate și în regiunea Moscovei, care împreună cu capitala reprezintă aproximativ 20 de milioane de oameni sau 14% din populația Rusiei.

Politicienii ruși s-au opus vaccinării obligatorii
Inițial, politicienii ruși s-au opus ideii de vaccinare obligatorie pe fondul unei campanii lente la nivel național și astfel, Rusia a vaccinat doar aproximativ 13% din populație. Totodată, pe data de 27 mai, președintele Vladimir Putin a numit vaccinarea obligatorie „impracticabilă și imposibilă”.

Cu toate acestea, Sobyanin a spus că situația „dramatică” din capitală- cu 12.000 de pacienți spitalizați și niveluri de boală egale cu vârfurile de anul trecut- nu l-au lăsat nicio altă opțiune. „Suntem obligați să facem tot ce putem pentru a efectua vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil pentru a opri această boală teribilă și a opri moartea a încă mii de oameni”, a spus el.

Cei care se vaccinează vor avea șansa să câștige o mașină
De asemenea, săptămâna trecută, Sobyanin a anunțat că locuitorii din Moscova care se vaccinează anti COVID-19 vor intra automat într-o loterie pentru a câștiga o mașină. Deși Rusia a fost printre primele țări din lume care a lansat un vaccin anti-COVID-19, ratele sale de vaccinare sunt mai mici decât în multe alte națiuni.

Conform datelor oficiale postate de Univesitatea Johns Hopkins, numărul total al cazurilor de coronavirus din Rusia a depăşit 5,17 milioane, iar la nivel global, numărul depășește 176,6 milioane.