Țara care s-ar putea îndrepta spre valul 4 al pandemiei de COVID-19 în luna iulie. Ce a transmis Ministrul Sănătății

0

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, le-a cerut duminică cetățenilor să se vaccineze în număr cât mai mare, acesta avertizând că Franţa s-ar putea îndrepta spre valul patru al epidemiei de coronavirus până la sfârşitul acestei luni. Află din ce cauza va fi posibil acest eveniment.

În Franța, rata infectării cu noul coronavirus, de cinci zile încoace nu a mai scăzut deloc și a început să crească din nou din cauza răspândirii variantei Delta, care este mult mai contagioasă decât orice altă variantă.
Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, crede că există posibilitatea ca țara să treacă prin valul patru al pandemiei de coronavirus până la sfârșitul lunii iulie 2021.

”De cinci zile (rata de infectare) nu a scăzut – creşte din nou. Din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că este posibil valul patru până la sfârşitul lunii iulie”, a scris Veran duminică, 4 iulie 2021, pe pagina sa de Twitter.

Acesta a adăugat: ”trebuie să ne mişcăm şi mai rapid (cu vaccinările). Ţara noastră este este într-o cursă contra timp”.

O treime din cazurile COVID-19 au legătură cu varianta Delta
Varianta Delta a coronavirusului reprezintă acum circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa, după ce cu șase zile în urmă ponderea acestei variante în totalul noilor cazuri
era de circa 20%, a declarat vineri ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

”Există un risc real ca epidemia să se relanseze din nou vara aceasta în Franţa”, a avertizat el în timpul unei vizite la o centru medical. Olivier Veran a îndemnat francezii să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a evita un nou val epidemic major, insistând că schema completă de vaccinare este eficientă şi împotriva variantei Delta.

”Cu numai o doză, nu eşti suficient protejat. Dar cu ambele doze eşti protejat mai mult de 90% faţă de cazurile clinice mai grave, inclusiv cele provocate de varianta Delta”, a explicat ministrul francez.

Unde predomină varianta mai contagioasă a coronavirusului
Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi confirmată până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 98 de ţări, este deocamdată recunoscută ca
fiind predominantă pe continentul european în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona.