Transfăgărășan- pe locul 6 în topul celor mai frumoase drumuri din lume. Care sunt celelalte drumuri spectaculoase?

0

Cine a mers măcar o dată pe Transfăgărășan a văzut cât de frumos se zăresc dealurile și mai ales, apusurile de la altitudine. Ei bine, nu e de mirare că Transfăgărășanul se află pe lista cu cele mai frumoase drumuri de parcurs într-o viață, top realizat de Zarpa News, printre cele mai mari agenții de presă din Grecia.

”Situat în Munţii Carpaţi la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri pe care ar putea merge vreodată un şofer şi este şi foarte aproape de Grecia. Drumul are aproximativ 90 de kilometri şi este plin de peisaje ce îţi taie respiraţia. Pe drum puteţi vedea şi lacul montan Bâlea, aflat la o altitudine de 2.034 metri. Transfăgărăşanul este cu siguranţă

o destinaţie turistică de prim rang”, au scris jurnaliştii de la Zarpa News.

Totodată, în clasament se află drumuri splendide din India, SUA, Italia, Norvegia, Islanda, Pakistan, Argentina, Africa de Sud și Noua Zeelandă. 

Transfăgărășanul a mai fost lăudat și de Jeremy Clarkson, realizator Top Gear, în 2009, când după parcurgerea acestuia a declarat că tocmai s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”.