Tranzacție bombă! Deputatul Cosette Chichirău a vândut un apartament în Statele Unite ale Americii cu peste 500.000 de dolari! A venit cu geanta de bani la Iași!

0

Deputatul Cosette Chichirău și-a dublat veniturile de pe urma unei tranzacții imobiliare derulate în Statele Unite ale Americii. Parlamentarul de Iași a vândut un apartament de 62 de metri pătrați din Boston, Statele Unite ale Americii, cu mai bine de jumătate de milion de dolari. În 2012, aceasta a cumpărat apartamentul cu mai puțin de 215.000 de dolari, conform propriei declarații de avere

Lovitură financiară pentru deputatul USR Cosette Chichirău! Parlamentarul de Iași și-a vândut apartamentul din Statele Unite ale Americii (SUA) la un preț dublu față de cel dat la achiziția acestuia.
Amintim că deputatul ieșean a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru conflict de interese, însă dosarul bate pasul pe loc. Între timp, Chichirău lasă trecutul din Statele Unite și caută să-și umple conturile bancare. Recent, aceasta a ales să nu mai candideze pentru șefia organizației județene a USR, lăsând locul drept „moștenire” pentru un om de încredere.

Tranzacție imobiliară derulată de Cosette Chichirău în Statele Unite
În cursul lui 2012, Cosette Chichirău a contractat un credit de la Mass Housing, din Boston, Massachusetts, Statele Unite, în valoare de 214.816 dolari. Astfel, actualul deputat și-a cumpărat un apartament în Boston în suprafață de 62 de metri pătrați, apartament pe care l-a scos la închiriat după ce a revenit în România.
Timp de mai mulți ani, Cosette Chichirău a încasat o chirie care a variat de la 18.000 la 25.000 de dolari anual. Brusc, însă, în martie 2021, aceasta a vândut apartamentul pentru 540.000 de dolari. Practic, Cosette Chichirău a reușit să dubleze prețul proprietății cumpărate în urmă cu 9 ani. Ba, mai mult, a stins și creditul de la Mass Housing după ce a vândut apartamentul respectiv. Locuința din Boston este situată în apropiere de Institutul de Tehnologie Massachusetts, în zona Elm Street.

Avere uriașă a deputatului scandalagiu din USR
După ce a reușit să ia dublu față de achiziție pe apartamentul din Statele Unite ale Americii, parlamentarul de Iași și-a rotunjit conturile bancare. La capitolul active financiare, deputatul Cosette Chichirău a investit 270.000 de dolari într-o companie de brokeraj din Statele Unite ale Americii. În plus, aceasta are un cont de 25.000 de dolari la o bancă de peste Ocean, dar și alți 65.000 de euro în criptomonede. De asemenea, deputatul are câteva conturi și la băncile românești, în valoare de zeci de mii de lei.

Parlamentarul ieșean are și un plasament de 25.000 de lei la un centru de știință pe care tot ea l-a înființat. Pentru campania electorală de la alegerile locale 2020, Chichirău a donat partidului 24.000 de lei. Anul trecut a ridicat 130.000 de lei de la Camera Deputaților, ca indemnizație parlamentară. Recent, Cosette Chichirău le-a cerut consilierilor locali USR-PLUS să nu voteze proiectul de buget al municipiuluI Iași.

Agenția Națională de Integritate îi ține dosarul la sertar
Cosette Chichirău a deținut o firmă de panouri solare în SUA, societate care nu a mai avut obiect de activitate încă din 2018. Cu toate acestea, Cosette Chichirău nu a renunțat la societatea respectivă, ceea ce a făcut ca parlamentarul de Iași să fie în incompatibilitate. Deși Fiscul american a confirmat că aceasta a deținut firma Wellington Solar LLC, dizolvată în iulie 2018, Agenția Națională de Integritate (ANI) nu a luat nicio măsură împotriva acesteia.
Odată cu preluarea mandatului de deputat, aceasta ar fi trebuit sa renunțe la societatea respectivă. Doar că nu a mai făcut acest lucru. Wellington Solar nu a avut un alt manager sau proprietar în afară de Cosette Chichirău între 2014 și 2018.