Tulpina indiană – focar descoperit lângă București, la 35 de muncitori

0

Un nou focar de COVID a fost depistat în apropierea Bucureștiului. 35 de muncitori din India au fost depistaţi pozitiv, unii cu tulpina indiană.

35 de muncitori indieni a fost depistați pozitivi, unii dintre aceștia cu tulpina care face acum ravagii în ţara lor. Toți sunt angajați ai unor firme de construcții cu sediul în Popești-Leordeni, iar dintre aceștia, 19 au fost internați la Spitalul Victor Babeș.

 

„Putem confirma prima parte a acestui comunicat, în sensul că au fost cazați în Popești-Leordeni 9 cetățeni indieni care au venit în România pe 20, pe 26 au fost confirmați pozitivi”, spun reprezentanții primăriei.

Niciuna dintre persoanele infectate nu apucase să înceapă activitatea pe șantier, pentru că, din motive de siguranță, angajatorul a decis izolarea acestora pentru câteva zile. Chiar şi aşa, frica bântuie acum printre localnici.

 

Muncitori cu tulpina indiană. Autoritățile speră ca au izolat focarul

Autorităţile speră că focarul a fost izolat complet.

Pe de altă parte, campania de vaccinare a avut o perioadă de pauză, după ce timp de mai bine de 2 ore platforma nu a funcționat. Prin urmare, încă de la primele ore ale dimineții s-au format cozi interminabile în fața tuturor centrelor din țară.

La Romexpo, spre exemplu, la ora 10, curtea era plină.

 

„Timp de mai bine de o oră nu a mers deloc platforma, nu s-au putut înregistra buletinele, nu s-au putut valida în platformă, a fost complet offline platforma, și având în vedere că cel puțin pe Pfizer avem un flux de 320 de pacienți pe oră, automat se crează o aglomerație, nu mai spun de fluxul care se crează și pe astra zeneca si pe moderna”, spune șeful centrului de vaccinare.

 

De vineri, autorităţile au anunţat că oricine doreşte să se vaccineze, o poate face fără programare.

Spune ce crezi