ULTIMA ORA! Fără restricții de circulație de noapte și măști în aer liber de la 15 mai

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după şedinţa de lucru cu premierul şi cu mai

mulţi miniştri pe tema pandemiei. Șeful statului a anuțat că din data de 15 mai se renunță la carantina de noapte și purtarea măștii în aer liver, cu excepția piețelor sau a târgurilor.

„Vom avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de 2 factori importanţi – evoluţia pandemiei

şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este”, a declarat preşedintele.

Prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că relaxarea măsurilor va fi realizată în mai multe etape, iar prima va avea loc chiar sâmbăta aceasta, pe data de 15 mai.

„Din 15 mai, se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

În mijloacele de transport va rămâne obligatorie, la fel şi în spaţiile închise. A doua măsură este eliminarea restricţiilor de

circulaţie noaptea şi se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor economici. Magazinele vor reveni la programul normal”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că activităţile în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate. „În interior vom avea

câteva măsuri de relaxare din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, capacitatea de servire”, a subliniat Klaus Iohannis.

Evenimentele private în exterior se vor putea desfășura de la 1 iunie cu 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane.

Numărul acestora va creşte atât de la 1 iulie, cât şi de la 1 august.Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se va renunţa la restricţionarea numărului de participanţi.

„Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie – 6 milioane, 1 august – 7 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat şeful statului. scrie wowbiz.ro