ULTIMA ORA! Florin Cîțu, anunțul momentului: „Până la 1 august…” Ce declarații a făcut premierul României și ce îi așteaptă pe români?

0

Premierul Florin Cîțu este încrezător că numărul persoanelor vaccinate va crește considerabil în următoarea perioadă, lucru care va duce, automat, la relaxarea restricțiilor. Ce urmează după data de 1 august?

Chiar dacă în ultimele zile numărul românilor care au ales să se vaccineze a mai scăzut comparativ cu săptămânile trecute, premierul

Florin Cîțu este de părere că oamenii vor continua să facă acest lucru și că sunt șanse mari ca până la 1 august, 50-60% din populație să fie vaccinată. Ce

spune Florin Cîțu despre relaxarea restricțiilor și despre organizarea festivalurilor?

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla în România după data de 1 august
În contextul actual, discuțiile referitoare la relaxări sunt tot mai frecvente. La nivel național, rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 0,47 cazuri la o mie de locuitori, iar toate județele țării se află în scenariul verde.

Luând în calcul aceste informații, premierul Florin Cîțu a anunțat că autoritățile pregătesc noi relaxări ale restricțiilor pentru perioada următoare.Mai mult decât atât, premierul speră ca până la 1 august mai

bine de 50-60% dintre români să fie vaccinați anti-Covid-19 pentru a se ajunge la o imunitate de grup.

La momentul actual, Florin Cîțu a precizat că există o competiție între București, Cluj și Timișoara în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate, Capitala aflându-se pe primul loc.

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% din populație vaccinată. Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%. Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara. Este o competiție la vaccinare.

Domnul Boc și cu mine vrem să vedem care e primul, cu festivalul cel mai mare: Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold.”, a spus premierul Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, potrivit digi24.ro .

În ultimul interval de timp, specialiștii au precizat că a scăzut numărul persoanelor care au decis să se vaccineze și că acest lucru va reprezenta o provocare pentru autorități, având în vedere că vor fi nevoite să găsească soluții pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. scrie kanald.ro